Ez a finom csokoládés édesség szentestére készült. A recept Paulette Fischer Édességek c. könyvében található. Könnyen elkészíthető recept, nálunk régóta kedvenc.
Csokoládéhab
Hozzávalók: 4 tojás, 10 dkg étcsokoládé (70%-os), 10 dkg vaj, 4 evk. cukor, 1 evk. erős fekete kávé
A tojássárgáját a cukor felével habosra keverem. A csokoládét vízfürdőn megolvasztom és állandó kevergetés közben hozzáöntöm a kikevert tojássárgájához. A vajat apránként hozzáadom, hogy sima krémet kapjak, majd a kávét is hozzáadom.
A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verem, és óvatosan a csokis krémhez keverem. 4-6 adagra osztom a csokoládés habot. Legalább 2 óra hosszáig a hűtőben tárolom. Tálaláskor tejszínhabbal díszítem.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése